[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Date Index][Thread Index][Author Index]

Re: sync problems with multiple loops (Echoplex)

Another feature that doesn´t work too consistently is
the feedback "Safe Mode" when i work with my sampler i
often have to set the BPM before i start and i often
forget to set the feedback knob back to its full
position,then my loops start to fade out ups..
anybody having this too?

--- Mark Heinrich <writeheini@hotmail.com> wrote:

> I've been syncing my Echoplex (slave) to my Alesis
> SR16 drumcomputer
> (master) and with a single loop it works like a
> charm. But as soon as I use
> more than one loop with the Next Loop function,
> problems start. Even though
> the Next Switch parameter is set to Loop and the
> loops are recorded just
> fine, when I make a transition from loop 1 to loop 2
> with the Next Loop
> function, the sync may become offset.
> The funny thing is, this offset happens irregularly.
> Sometimes there is no
> offset, sometimes the offset seems to be a 16th,
> sometimes an 8th. I have
> read in the manual that each loop has its own local
> MIDI time but if Quant
> is set to cycle and SwitchQuant is set to loop,
> there should be no reason
> for this offset since the switch should happen
> exactly on the "1" of the
> next loop which is also the "1" of the drumcomputer.
> Does anybody have an idea what is causing this and
> how to remedy it? I have
> tried the ReAlign function but strangely it doesn't
> always work as it
> should, sometimes putting the local starting point
> on the drumcomputer's "4"
> instead on the "1", sometimes changing nothing at
> all.
> Thanks
> Mark


Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail Address AutoComplete - You start. We finish.